Na TweetUp-u u Osijeku

Događaji / 01. 12. 2009. / Autor:

Osijek-TweetUp-1mNakon nekoliko TweetUp druženja u Beogradu  dobio sam želju da prisustvujem nekom okupljanju van glavnog grada Srbije. Primarna želja su mi bili Sarajevo i Zagreb, međutim malo neplanirano Osijek dolazi pre svih. Konkretna Organizacija sa Tonijem Aničićem i potvrdan odgovor Slavka bili su prelomni da se čekiramo za TweetUpOS.

Više puta do sada sam se uverio da iza Twitter mreže u Srbiji stoji sjajna ekipa. Najpre druženje u Beogradu, a zatim i BlogOpen u Nišu bili su prilika za fantastičan „networking“ i uvek sam kući dolazio pun utisaka.

Zagreb mi je bio posebna želja i delovao jako interesantan u u TweetUp druženjima. Struka, twitter, plus putovanje, zaista super kombinacija. Hrvatsku internet scenu jako cenim, što je doprinelo mojoj želji da se uputim u tom pravcu.Takođe sam želeo i da razbijem neke barijere koje možda još postoje u našim glavama.

Za početak, Osijek mi se učunio bliži, pre svega zbog kilometraže, plus što je organizator Toni Aničić koga sam upoznao na BlogOpenu u Boru. Fantastično se uklopilo i što je sedmicu pre toga bio organizovan PR Week, moj prijatelj Slavko je bio u Beogradu, i lako smo se dogovorili da zajedno krenemo put Osjeka.

Osijek-TweetUp-4

U subotu , 28. novembra, krećemo za Osijek, direktnom autobuskom linijom preko Šida i Vukovara. Nakon tri ipo sati puta sačekao nas je Toni. Prvo smo obišli firmu Inchoo (na slici iznad), u kojoj Toni radi, jer nam je bila usput. Zatim sledi razmena eura za kune, ručak i pravac TweetUp u kafiću San Francisko.

Twitteraše je lako poznati u kafiću, obično imaju 2 do 3 laptopa na 3 osobe. Nas su čekali @Šokac (Josip Šokčević) , @tstankovic (Tomislav Stanković ) i @igalgoci (Ivan Galgoci). Usledila je srdačna dobrodošlica, upoznavanje i prva kafica. Ubrzo stiže i @hdonweb (Ivan Mišić) , sjajan momak sa sjajnim sajtom. Svi zajedno sa @itkutak (Slavko Ilić – njega znate 😉 ) i @TechToni (Toni Aničić) činili smo prvu postavu TweetUp-a u Osjeku. U tom momentu smo zaključili da je samo Toni Aničić iz Osjeka.

Osijek-TweetUp-3

Jako interesantna internacionalna ekipa. Krenuli smo od osnovnog upoznavanja, legitimisanja dosadašnjih web projekata, i preko Osječkog i Karlovačkog piva došli i do opuštenijih tema. Veći deo TweetUpa se mogao videti i na live prenosu. Može se reći da je i Gadžeterija bio sa nama na TweetUpu  obzirom da smo ga konstanto pratili preko njegovog live kanala.

Sećate se Stipe Dumančića, iz Eniakove priče sa BizBuzz-a u Nišu? Da. Na moje iznenađenje i on priključio TweetUpOS druženju. Usledila je priča o jabukama, novoj reklami, planovima. Ja sam lično bio oduševljen jer čovek primenjuje ono o čemu mi konstatno u teoriji pričamo. On jednostavno ima rezultate merene u tonama prodatih jabuka.

Osijek-TweetUp-6

Kraj druženja u San Francisko kafiću nije predstavljao i kraj TweetUp Osijeka. Krenuli smo put Tvrđe, gde su locirani gotovo svi klubovi u Osijeku, tako da smo se zvanično rastali tek oko 03h, a Slavko i ja smo sutradan krenuli put Beograda.

Vratili smo se puni utisaka. Osijek je grad koji zaista vredi posetiti. Posebno su mi se dopali tramvaji, mirnoća grada i puno zelenila.

Osijek-TweetUp-5

Bogatiji smo za nova poznanstva, ubrzo su pale i razmene linkova (back link, back link :), međusobna praćenja na Twitteru, sve u cilju daljeg druženja.

Veliki pozdrav Osjek TweetUp ekipi!

Više fotografija

Share Button
8
8 Komentara
  1. Fotke su zakon 🙂 Baš mi je drago što ste bili s nama, nadam se da nece proci dugo do neke sljedece prilike za druzenje.

  2. Bogme, vidm da vam nije bilo dosadno, samo fali ženski faktor, ali dobro – ima dana za megdana!

    Inače, Osijek mi deluje kao predivan grad … Nisam puno puta bio u Novom Sadu, ali sudeći po ovoj slici, ta dva grada mi nose neku sličnu „energiju“ i baš su po meri.

    Ovim putem pozdrav od mene čitavoj ekipi sa TweetUp-a u Osijeku, naravno i Milošu i Slavku!

  3. Istina tony, fotke su super, obzirom na to da ih je jako malo slikano dobro smo i ispali. Ako ništa ove, nagodinu opet neki TweetUP ili nešto slično… nebitno gdje

  4. Odličan sažetak. Još samo čekam video koji je Toni snimio, hehe. Jedva čekam novo okupljanje, nebitno gdje. Pozdrav svima. 😉

  5. Sjajna ekipa !!!
    Sve je lako kad si mlad… 😛

  6. Super post, daleko opširniji nego moj što mi se sviđa. Kao što rehoh uživo, volio bih se doći na TweetUp u Beogradu te poslije u Skoplje. No sve u svoje vrijeme 😉

  7. Konacno da i ja stignem da se javim 🙂
    Milos je sve to lepo opisao i nema tu sta da se doda 🙂 Mislim da je svima lako uocljiva ta ogromna kolicina pozitivne energije 🙂

    nego, khm khm… Toni nemoj da objavljujes onaj snimljeni video :))

    Ljudima koji su nas onako docekali jos jednom veliko hvala za gostoprimstvo. Naravno, bicemo i vise nego pocastvovani ukoliko nam se ukaze prilika da jednom (ma sta jednom, kad god, koliko god) uzvratimo istom merom 😉
    @Sokac, mozda da sacekamo da prodju ovi praznici pa onda ranac na ledja i idemo na tweetupove u regionu 🙂

  8. Sjajna ekipa jedan veliki pozdrav za vas iz bg-a

Ostavi komentar