Kako prodati Mercedes uz pomoć interneta

Internet Marketing / 06. 05. 2010. / Autor:

miljanSećate se Miljana i njehovog pokušaja da proda Mercedes C180 preko interneta. Čovek je uspeo u tome. Mini sajt, etarget oglasi, društvene mreže, poseta sa mog sajta… Uspeo je da dođe do kupca, odnosno kupac ga je pronašao na internetu. Auto je prodat.

Miljan Miletić mi javlja da je prodao auto. Zahvaljuje se što sam čitavu priču propratio na svom blogu. Iskoristio sam trenutak i od njega pokupio informacije kako je tekao sam proces prodaje.

Nakon pokretanja Miljan je svoj sajt oglasio putem etarget oglasne mreže. Kaže da je i sa mog bloga, zbog objavljenog teksta, imao dobrih 180 poseta. Sve u zbiru, za tri dana, Miljanov sajt je ostvario oko 700 poseta.

Dobru ulogu su odigrale i društvene mreže, pre svega Twitter i Facebook, čije je share opcije imao na sajtu. Sa tih lokacija na njegov sajt je došlo oko 150 posetilaca.

Ubrzo nakon starta internet kampanje javio se potencijalni kupac.

prodato

„Mnogo sam manje energije potrošio na ovaj način, nego kada sam auto vozio po auto pijacama. Na kraju sam malo spustio cenu, ali je auto prodat. Kupac me je našao putem interneta“ – rekao mi je Miljan u jučerašnjem razgovoru.

Miljan više nema Mercedes ali ima odličan domen sa kojim ne zna šta da radi. Verovatno će ga prodati u slučaju dobre ponude.

Nisam ni malo iznenađen pričom i epilogom, ali sam želeo da sve prenesem kao jednu studiju slučaja i kao dokaz da oglašavanje putem interneta ima smisla.

Share Button
5
5 Komentara
  1. Svaka čast, sve čestitke 😉

  2. Sjajno! 🙂
    Uvek mi je drago kada vidim „nove“ uspešne načine upotrebe Interneta.

  3. Verujem da ce i domen s lakocom prodati jer je „dobar“..
    Svaka cast, odlicna prica i jos jedan dokaz da internet ima prednost nad ostalim medijima…

  4. Drago mi je zbog Miljana. 🙂 skoro sam posetio njegov sajt 🙂

    Inače, da najavim da ću pokušati na isti način da prodam stan u Užicu, jer ga prodajem već 3 godine i ništa 🙂

    Javiću šta je bilo 🙂

  5. alah lično!

    Mislim da je ovo, i pored toga što je uspeo da ostvari cilj, traćenje vremena, resursa i novca…

    recimo da mu je za izradu veb sajta trebalo 8h, u e-target je uložio npr. oko 50-100 eura, a na kraju se ispostavilo da je jedini problem sa autom bila previsoka cena, jer ga je prodao kada je spustio cenu… uglavnom, isti efekat je mogao postići i da je npr. platio isticanje na naslovnu sajta polovniautomobili.com i u startu malo smanjio cenu oglašavanja…izašlo bi ga oko 100din?!?

    poenta je što je prednost interneta u oglašavanju ciljnog grupi koje to traže i to ih zanima…a ne neko opšte rasipanje informacija…kao da je objavio oglas u npr. Pressu, na ovaj način nema fokusa…

    Ipak, slučaj opet pokuazuje koliko je internet moćan medij…a svako neznanje se plaća, tako je i Miljan mogao proći povoljnije…

Ostavi komentar