ToDoIst – aplikacija koja će vam pomoći da ne zaboravljate svoje obaveze

Mobilno / 06. 09. 2013. / Autor:

todoistlogoNeke web aplikacije su toliko korisne da mi je nakon par dana korišćenja sledeći logični korak obavezno pisanje blog posta o njima. ToDoIst aplikacija je upravo jedna takva i predstavlja jednostavni online menadžer svakodnetnih obaveza. Sve ono što mi je godinama bilo potrebno našlo se u ovoj maloj aplikaciji, a 100% sam siguran i da će i vama biti od koristi. 

Gomilanje svakodnevnih projekata, poslova i obaveza još pre par godina naveo me je na onaj čuveni "žpametan piše.."œ sistem. U početku su to bili papir i olovka, bilo mi je važno da što jednostavnije pratim dnevne i nedeljne obaveze. Postala mi je važna mobilnost pa sam ostavio papire i običan .txt dokument smestio u DropBox, kako bih mogao da pratim obaveze sa računara i telefona.

Ipak, bio sam siguran da postoji neko fino rešenje na internetu samo ga je potrebno pronaći. Testirao sam aplikacije koje su mi drugi preporučivali ali nisu imale tu jednostavnost koju sam tražio. Guglajući pronalazim baš takav, jednostavan i pregledan je online softver ToDoIst. Bio sam šokiran jednostavnošću koja dosta podseća na Google proizvode i za samo 30-ak minuta preneo sve svoje nedeljne taskove iz običnog .txt dokumenta u ToDoIst program.

Kako ToDoIst radi

Sve je logično, jednostavno i pregledno. Za početak kreirate foldere sa projektima. U mom slučaju sajtovi na kojima svakodnevno radim su na neki način i projekti. Poseban folder (projekat) sam odbojio za privatne obaveze. U te foldere (projekte) vrlo prosto unosite taskove, odnosno obaveze, a taskove postavljate na datume. Ukoliko se neki taskovi ponavljaju, što je kod mene slučaj na primer za mesečne izveštaje, vrlo jednostavno u polju datuma umesto tačnog datuma unosite na primer "ževery 29"œ što znači da će se taj task pojavljivati svakog 29. u mesecu.

interfejs-todoist

Ono što je primarna svrha ToDoIst programa je pregled taskova, odnosno dnevnih obaveza. Primarne opcije za pregled su Today i 7 days, upavo ono što sam ja godinama radio svakog ponedeljka. Klikom na Today prikazuju vam se svi taskovi, nevezano za projekat, koji su tagovani na današnji dan. Laganim čekiranjem izbacujete svaki koji završite. Sedmodnevni pregled je odličan ukoliko želite da malo pretumbate svoje obaveze, pa recimo olakšate petak (ono što ja često radim 🙂 )

Ukoliko se desi da nešto niste danas završili, sačekaće vas sutra na spisku. Pored toga svakodnevno će vas čekati i uredan email sa informacijama o današnjim dužnostima i zadacima, tako da ništa ne može da promakne.

Mobilne aplikacije

Kako bi cela priča bila upotpunjena i mobilna, tu su i mobilne aplikacije za sve poznate operativne sisteme, tako da vrlo prosto možete pratiti, unositi i čekirati svoje obaveze i projekte i sa vašeg mobilnog telefona, što se automatski sinhronizuje sa vašim online nalogom.

aplikacije-todoist

Program je u osnovi besplatan i ta verzija će sam sigurno završtiti 80% posla. Postoji i premium verzija koja košta 29$ godišnje i koju sam ja uzeo, delom da upotpunim funkcije programa (koje su sjajne) a većim delom da nagradim sjajnu ekipu ToDoIst za kreiranje softvera koji mi je već sada olakšao život.

Share Button
5
5 Komentara
  1. Isprobaću čim pre! Već dugo se „patim“ sa raznim aplikacijama za organizaciju, ali nijedna mi nije duže opstala kao opcija koju koristim.

  2. Pregledah, sviđa mi se, ali Premium verzija (zbog email dodavanja i još par stvari). Sad razmišljam o njoj. Ako se smislim možda i pređem na to. Za sada koristim Google Taskove i nekako šljaka.

  3. @Cyber

    Probaj i aplikcije „Wunderlist“ i „Trello“. Ova druga je narocito popularna a prevashodno ih koriste ljudi za timski rad.

  4. Nemanja

    a sta mislis o Evernote-u?

  5. Veliko hvala za softver uzeo sam za početak besplatnu verziju i zadovoljan sam, do sada sam i ja koristio ove txt fajlove i excel 😀

    Žao mi je što prije nisam naišao na ovaj blog.

    Pozdrav

Ostavi komentar