5 blogova koje vredi pratiti u 2012.

Blogovanje / 17. 01. 2012. / Autor:

Prateći dobar deo domaće, u glavnom stručne blogosfere, za predstojeću godinu želim da vas posebno usmerim na 5 bloga koje vredi čitati. Trudim se da svoj RSS čitač obogatim kvalitetnim izvorima, nema se vremena i kvalitet je uvek ispred kvantiteta. Novi blogeri stižu, ima i starih kvalitenih blogova, a nekako nam fali ta međublogerska podrška. Stiže sa moje strane.

1. Amitz Dulniker

amitzdulniker.com  | RSS
Jedini ne stručni u nizu koji sledi. Nisam ljubitelj šarenih blogova ali me je stil ovog blogera toliko oduševio da uživam čitajući šta piše i iz kog ugla piše. Koliko sam ispratio čovek je totalno anoniman, i možda ga baš to stavlja u poziciju da kaže stvari koje drugi neće smeti. Meni je ovaj blog najveće osveženje u domaćoj blogosferi u poslednjih nekoliko godina i smatram da ga vredi čitati i u 2012. godini

2. Digitalizuj.me

digitalizuj.me | RSS
Blog scena Crne Gore se budi, a upravo je ovaj blog jedan od jutarnjih petlova. Fenomenalna ekipa koju čine Predrag Lešić, Vladimir Vulić i Nataša Đukanović pokrenula je jako dobru web priču. Nakon WebFest.me manifestacije koju su organizovali u kordinaciji sa kompanijom Huge Media ova ekipa nastavlja svoje aktivnosti kroz tekstove na blogu Digitalizuj.me. Saznao sam da planiraju puno toga, zato, pratite ih.

3. Predrag Cujanović

cujanovic.com | RSS
Novo lice domaće blog scene. Pogodite iz kog grada? Da, još jedan bloger iz Bora. Mišljenja sam da je ovaj momak za vrlo kratko vreme postavio odličan temelj, dobar blog sa kvalitetnim temama. Očekujem na tom blogu još dobrih tekstova.

4. Hana Kazazović

bosanka.net | RSS
Definitivno jedan od boljih blogova iz regiona. Hana piše najviše o internetu i društvu. Piše vrlo pitko i originalno. Spada u vodeće blogere regiona. Rođena Zeničanka poznatija kao "œCyber Bosanka" zaslužuje da se nađe i na vašoj listi blogoa koje ćete pratiti u 2012. godini

5. Igor Manjenčić

igormanencic.com | RSS 
Dečko koji obećava. Puno toga zna ali je razapet na više strana(ka) pa vrlo često ume da zapostavi svoj blog. Svakako ga treba čitati jer ima puno potencijala. Na Twitteru je poznat kao hejter a dečko u stvari piše po sistemu „što na um, to na drum“ bez mnogo proračuna. Važi za neku vrsu opozicije, ali bih ja pre rekao da ima muškost da napiše ono što većina želi ali neće smeti da napiše.

@foto

Share Button
12
12 Komentara
  1. @manjak_ је дефинитивно човек на кога треба ставити улог! За сада једини кога редовно, поред овог блога, посећујем.

  2. Hvala na preporuci 🙂 A ja se taman žalim kako mi je inspiracija za pisanje ostala u 2011. godini 😉

  3. Čestitam i slažem se sa izborom 🙂

  4. Hvala puno na preporuci i podršci 🙂 Sviđa mi se opis, nisi normalan 🙂

  5. „…ali bih ja pre rekao da ima muškost da napiše ono što većina želi ali neće smeti da napiše..“
    Mladost, ludost … 🙂

  6. Iako i mi imamo blog (zgrabi.blogspot.com) preporuka za praćenje bi možda bila: http://jednomzasvaga.wordpress.com

    P.S. Igor Manjenčić – dečko koji obećava 🙂

  7. Hvala na preporuci, i sve pohvale za ovaj naš Digitalizuj.me

  8. odličan izbor blogova, sa zadovoljstvom sam pogledao i pročitao određene tekstove.

  9. Iako je mesec oktobar, a preporuka je januarska, i dalje nije kasno za dobru listu blogova.

  10. Uopste se ne slazem sa 1. stavkom. Ne vidim sta Amitz Dulniker posebno pise sto neko drugi treba da cita i zasto ga favorizujete! Decko baljezga na angro.
    Za ostale blogere bravo i samo tako nastavite!

  11. Miloš Petrović

    Preporuke su date početkom 2012. Da opet pravim listu Amitz bi sigurno ispao, vremena se menjaju, pa time i pisanje blogera 🙂

Ostavi komentar